0742.485.912 contact@pianoartis.ro

Juriu Piano ArtIs Ediția a IX-a

Tatiana Laura Pocinoc : Preşedinte de Onoare al Juriului

 

         Prof. univ. dr. Tatiana Laura Pocinoc – Decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ Iaşi.

        Născută la 17 noiembrie 1962 în Iaşi – România, a urmat cursurile preuniversitare la Liceul de Muzică Bacău, Conservatorul de Muzică din Alger (Algeria) şi Liceul de Muzică „George Enescu” Bucureşti, iar în 1986 a absolvit Conservatorul de Muzică „George Enescu” din Iaşi. Și-a desăvârșit arta pianistică sub îndrumarea unor personalități ale vieții muzicale românești și internaționale: Ovidiu Bălan (dirijor), Gabriel Amiraş, Ioan Welt – Romania; Jean-Julien Galinier (Franţa), Michel Coletti (Canada), Hans Leygraf (Austria) şi a beneficiat de o bursă de studii la Accademia Chigiana din Siena (Italia) unde a lucrat cu Paul Badura-Skoda şi Michelle Campanella.

         A obținut titlul de Doctor în muzică – Magna cum laude – la Universitatea Națională de Muzică București – în anul 2004.

Din anul 1990 este cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, în prezent fiind profesor universitar doctor la Catedra de pian a Facultăţii de Interpretare Muzicală – în fruntea căreia s-a aflat în calitate de Secretar științific și Decan (2006 – 2012/ 2016 – 2020 FICSMT). Între anii 1999-2001 a fost profesor la Institutul Superior de Muzică de la Sfax (Tunisia).

A susţinut numeroase concerte în compania unor orchestre simfonice de prestigiu și recitaluri în calitate de solist și în formații camerale – în România și peste hotare: Algeria, Bulgaria, Elveția, Germania, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Rusia, Spania, Tunisia. A participat la concursuri de pian şi muzică de cameră, unde a obţinut premii și diplome, atât în calitate de pianist cât şi de acompaniator și a realizat înregistrări Radio şi Tv, atât în România cât şi peste hotare, precum și un număr însemnat de CD și DVD.

În domeniul cercetării muzicale a susţinut comunicări ştiinţifice şi a publicat la Editura Artes Iaşi  volumele: „Ornamentaţia în interpretarea pianistică” (2005), „Tradiție și înnoire în interpretarea muzicală”(2009) „Confluențe W.A. Mozart – Fr. Schubert”(2009), „Universul pianistic enescian” (2009).

Printre distincțiile obținute de-a lungul timpului menționăm: Medalia Ionel Perlea pentru cariera artistică (1997), Ordinul cultural în grad de Ofițer, Medalia de bronz la Euro Invent – Salonul internațional al cărții, Donna di Malta – Sovereign Order of Sant John of Jerusalem – Knights of Malta, Diploma de onoarea pentru promovarea valorilor științei în lume, Diploma de onoare a Fundației Remember Enescu, includere în Who”s who România. Este președinte al Fundației Ars universalis România și vice președinte Ars universalis e.V. Germania, membru al Asociației Ed. Grieg Germania.

Daniel Goiţi : Preşedinte al juriului

 

Pianistul Daniel Goiţi (n. 1968) este profesor universitar şi şef catedră Pian-Orgă al Facultăţii de Interpretare Muzicală, la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A obţinut diploma de licenţă secţia pian la aceeaşi instituţie în 1990 şi diploma de absolvire la Hochschule der Künste Berlin, Germania, clasa profesorului universitar Georg Sava în 1994, apoi urmează cursurile doctorale absolvite în 2005 la Academia de Muzică din Cluj-Napoca.

De-a lungul carierei sale a câştigat numeroase premii dintre care amintim: premiul I la Festivalul Naţional Timişoara, 1979; premiul I la Festivalul Naţional Arad, 1981; premiul special la Concursul “Ciprian Porumbescu” din Suceava, 1984; premiul I la Concursul pe meserii, 1984-Iaşi, 1985-Tîrgu-Mureş, 1986-Craiova; premiul “Sigismund Toduţă”, 1984, 1985 şi 1986; premiul I la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti, 1987-Cluj-Napoca, 1989-Iaşi; premiul I la Concursul “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, 1989; premiul I, premiul firmei Kawai şi Laureat al Concursului “George Enescu” Bucureşti, 1991; premiul I la Concursul de Pian “A.Schnabell” Berlin, 1995, etc. În 1995 obţine titlul de Laureat al Seratei Muzicale TV Bucureşti şi în 1999 titlul de Visiting-Artist-Teacher oferit de University of Alabama (S.U.A). În 2003 este nominalizat pentru Premiile “Prometeus” Bucureşti.

Ca solist concertist şi alături de diverse ansambluri camerale Daniel Goiţi are în palmaresul său peste 300 de recitaluri şi 200 de concerte cu orchestra colaborând cu toate orchestrele simfonice naţionale dar şi cu The New Japan Orchestra, The Branderburger Symphoniker şi New Mexico Philharmonic. A publicat 2 cărţi: “Aspecte de limbaj în sonatele pentru pian de A.N. Skriabin, Ed. Media Musica, 2012 şi “Tehnica modală cromatică şi repetitivă în limbajul pianistic Sckriabinian, Ed. Media Musica, 2012 şi a înregistrat 3 CD-uri: Daniel Goiţi play’s music by Liszt, Skriabin, Rahmaninov, Enescu and Ravel 1277 Symposium Records Rumänische Klaviermusik CCD142 Cavalli Records; Liszt: Concertul nr. 1 cu New Japan Orchestra, dirijor Kazushi Ono, Japan, Beethoven: Sonata pentru pian op. 10, nr 3; Liszt: Sonata “Apres une lecture du Dante” înregistrat la RIAS/Berlin; Înregistrări ale recitalurilor din Tokyo la Sala Suntory şi Sala Tsuda.

A participat la înregistrări radio alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi a apărut în emisiuni televizate la TVR, TVR Cluj şi TVR Iaşi interpretând concerte de Fr. Liszt, S. Rachmaninov, S. Prokofiev, L. van Beethoven, etc. alături de Orchestra Naţională Radio, Filarmonica “Moldova”, Iaşi şi Filarmonica de Stat “Transilvania”, Cluj-Napoca.

Între 1997 şi 2013 a susţinut mai multe master class-uri la Liceul de Muzică din Deva, University of Alabama din Tooscalouse, USA, Wayne State University din Detroit, USA, etc. şi a fost membru al juriului în diverse competiţii naţionale şi internaţionale pentru pian dintre care amintim: “Remember Enescu”, Bucureşti, “Sigismund Toduţă”, Cluj-Napoca, “E. Coca”, Chişinău.

Francisca Lupu : Membru al Juriului

 

S-a născut la Brașov în anul 1958.  A absolvit  Liceul de Artă din orașul natal și apoi Conservatorul de Muzică ”Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de Muzică, Muzicologie și Compoziție la Secția de Pedagogie Muzicală.

Din anul 1982 până în 1990 a lucrat ca profesor de pian la Grupele Suplimentare de Muzică și Arte Plastice ale Școlii Generale nr.4 din orașul Piatra Neamț, iar după 1990 a continuat aceeași activitate în cadrul Liceului de Artă, actualmente   Liceul Vocațional de Muzică din Brașov.

Cariera sa de profesor de pian a fost încununată deseori de momentele de succes ale numeroșilor săi elevi, prin premii la Concursurile  de Pian  din țară,  prin apariții scenice deosebite  în recitaluri,  concerte și festivaluri și prin admiterea celor mai talentați  dintre ei în instituțiile de învățământ superior muzical.

În paralel a participat la dezvoltarea vieții artistice a școlii promovând permanent valorile interpretative ale tinerei generații a  liceului,  prin conceperea și organizarea de evenimente  anuale  artistice  de anvergură, în colaborare cu instituțiile de cultură și cu Primăria Brașovului, în proiecte ca ”Armoniile Brașovului – 2014”, Stagiunea Estivală ”Noi și Clasicii” a Tinerilor Muzicieni Brașoveni, Concursul de Interpretare „Pagini Muzicale Românești”, Gala Tinerilor Muzicieni, Gala Olimpicilor, Concerte de Caritate în beneficiul diferitelor fundații umanitare, Festivalul Liceului  la aniversarea a 60 de ani de activitate, Concerte ale absolvenților și multe altele de acest gen.

A îndrumat activitatea de pregătire metodică și practică a studenților Facultății de Muzică a Universității ”Transilvania” pentru specialitatea Pian.

De-alungul anilor, experiența didactică s-a împletit cu cea managerială, îndeplinind numeroase funcții de conducere ca membru al Consiliului de Administrație, președinte al CEAC, șef al catedrei de pian și Director al liceului între anii 2014 – 2016.